Osvetlitev temnega dela obraza

Osvetlitev temnega dela obraza  

  wedi, 14. avgust 2018. 21:13

Ob fotografiranju osebe v naravi je pogosto ena stran obraza temnejša od druge strani. To težavo v PS rešim z uporabo mešanja plasti v “screen” načinu.

Na obstoječi plasti v paleti plasti kliknem na Channels in nato s Ctrl+klik na RGB tumb, program pa izbere svetle dele fotografije.Vrnem se nazaj na plasti. Tukaj s kombinacijo tipk Shift+Ctrl+I izbrani svetli del fotke zamenjam v temni del fotografije, s kombinacijo tipk CTRL+J pa naredim novo plast. Ta nova plast vsebuje samo temne dele fotografije zato mešanje plasti spremenim v Screen. Sedaj so vsi temni deli fotografije svetlejši in plasti dodam temno masko s pritiskom tipke Alt in klikom na simbol za masko v paleti plasti. Nato v maski z belim čopičem odkrijem obraz. Intenzivnost osvetljenega dela obraza lahko prilagodim z drsnikom Opacity.

Za nadalnjo obdelavo fotke s kombinacijo tipk Shift+Ctrl+Alt+E sploščim sliko navzgor.

Re: Osvetlitev temnega dela obraza  

  Aleš, 15. avgust 2018. 20:33

Lepo. Škoda, da nisi postopek opremil še s kakšnimi fotkami.

Re: Osvetlitev temnega dela obraza  

  wedi, 16. avgust 2018. 13:38

Napotek za delo je zelo enostaven in opremljen s potrebnimi kraticami za lažje delo. Zaradi tega sem prepričan da slikovna podpora ni potrebna. Morda pa v naslednji vaji v izogib napak dodam tudi fotke.

Re: Osvetlitev temnega dela obraza  

  Katarina13, 25. februar 2024. 18:20

Vaš postopek za reševanje problema neenakomerne osvetlitve obraza v Photoshopu je precej podroben in uporaben. Uporaba mešanja plasti v "Screen" načinu in nato prilagajanje maske omogoča dober nadzor nad osvetlitvijo obraza.

Če želite še dodatno izboljšati postopek, lahko preizkusite naslednje: Curves ali Levels prilagajanje: Po sploščenju slike navzgor lahko uporabite Curves ali Levels prilagajanje za dodatno uravnavanje svetlosti in kontrasta na sliki. To vam omogoča natančnejši nadzor nad tonalnostjo.Dodge in Burn orodji: Uporabite orodji "Dodge" in "Burn" za dodatno poudarjanje svetlih in temnih delov obraza. To omogoča natančno oblikovanje svetlobnih in sencnih področij.High Pass filter: Po sploščenju slike lahko uporabite "High Pass" filter za izboljšanje ostrine in dodajanje dodatnega kontrasta.Retuširanje in popravki kože: Če je potrebno, lahko uporabite orodja za retuširanje in izboljšate stanje kože na obrazu.

Vsak od teh korakov lahko prilagodite glede na specifične potrebe posamezne slike in želeni rezultat. S pridobljenimi izkušnjami boste morda razvili svoje prilagoditve, ki bodo še bolj ustrezale vašemu slogu https://www.rcl-group.com/ERP-Microsoft-Dynamics-365-Business-Central obdelave.


 Nazadnje uredil:  Katarina13   18. marec 2024. 20:00, urejeno 3-krat