Osvetlitev temnega dela obraza

Osvetlitev temnega dela obraza  

  wedi, 14. avgust 2018. 21:13

Ob fotografiranju osebe v naravi je pogosto ena stran obraza temnejša od druge strani. To težavo v PS rešim z uporabo mešanja plasti v “screen” načinu.

Na obstoječi plasti v paleti plasti kliknem na Channels in nato s Ctrl+klik na RGB tumb, program pa izbere svetle dele fotografije.Vrnem se nazaj na plasti. Tukaj s kombinacijo tipk Shift+Ctrl+I izbrani svetli del fotke zamenjam v temni del fotografije, s kombinacijo tipk CTRL+J pa naredim novo plast. Ta nova plast vsebuje samo temne dele fotografije zato mešanje plasti spremenim v Screen. Sedaj so vsi temni deli fotografije svetlejši in plasti dodam temno masko s pritiskom tipke Alt in klikom na simbol za masko v paleti plasti. Nato v maski z belim čopičem odkrijem obraz. Intenzivnost osvetljenega dela obraza lahko prilagodim z drsnikom Opacity.

Za nadalnjo obdelavo fotke s kombinacijo tipk Shift+Ctrl+Alt+E sploščim sliko navzgor.

Re: Osvetlitev temnega dela obraza  

  Aleš, 15. avgust 2018. 20:33

Lepo. Škoda, da nisi postopek opremil še s kakšnimi fotkami.

Re: Osvetlitev temnega dela obraza  

  wedi, 16. avgust 2018. 13:38

Napotek za delo je zelo enostaven in opremljen s potrebnimi kraticami za lažje delo. Zaradi tega sem prepričan da slikovna podpora ni potrebna. Morda pa v naslednji vaji v izogib napak dodam tudi fotke.