Pogoji uporabe

Pogoji uporabe spletnega portala TOTIFOTO (dalje Portal TOTIFOTO) predstavljajo pravni dogovor med uporabnikom (posamezno fizično ali pravno osebo) in upraviteljem portala (Fotografsko društvo TOTIFOTO – dalje Ponudnik) za uporabo Portala TOTIFOTO in z njim povezanih storitev. Kadar uporabnik dostopa do Portala TOTIFOTO ali ga kako drugače uporablja, ga zavezujejo določila teh pogojev uporabe.
Uporabnik, ki se s temi pogoji uporabe ne strinja, Portala TOTIFOTO in z njim povezanih storitev ne sme uporabljati.

Avtorske pravice

Vse fotografije, komentarji in druge objave na Portalu TOTIFOTO so last njihovih avtorjev in jih brez njihovega dovoljenja ni dovoljeno kopirati, spreminjati ali kakorkoli drugače uporabljati.

Z objavo na Portalu TOTIFOTO uporabnik zagotavlja, da je lastnik objavljenega dela oziroma ima vse potrebne pravice za njegovo objavo.
Hkrati uporabnik daje Ponudniku neizključno pravico do neomejene uporabe objavljenega dela na Portalu TOTIFOTO, ter do uporabe dela za promocijo Portala TOTIFOTO tudi na zunanjih straneh.

Ponudnik ni odgovoren za morebitne kršitve avtorskih pravic s strani uporabnikov. Ponudnik si v primeru odkrite kršitve avtorskih pravic pridržuje pravico ukrepanja proti kršitelju v skladu z zakonodajo.

Varstvo osebnih podatkov

Ob registraciji uporabnika zahtevamo le e-poštni naslov, uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je unikatni identifikator uporabnika na portalu in je vidno vsem obiskovalcem zraven objav uporabnika. E-poštni naslov potrebujemo za potrditev uporabniškega računa. Razen potrditvene povezave, povezav za ponastavitev gesla in morebitnih nujnih varnostnih opozoril, od nas ne brez eksplicitnega dovoljenja ne boste prejeli nobenega sporočila. Do e-poštnih naslovov uporabnikov gosti nimajo dostopa. Gesla so shranjena v enosmerno-kodirani obliki (hash+salt). Gesla v kakršni koli berljivi obliki na strežniku niso shranjena pod nobenim pogojem.

Zraven obveznih podatkov, lahko uporabniki naložijo tudi uporabniško sliko ("avatar"). Ta je vidna vsem gostom portala.

Ves spletni promet s Portalom TOTIFOTO poteka preko kriptirane HTTPS povezave.

V skladu z zakonodajo, ima vsak uporabnik pravico do pregleda in izbrisa vseh podatkov, ki se nanašajo najn. Prošnje za vpogled ali izbris sprejemamo na e-poštni naslov webmaster@totifoto.net. Ker zahteve obdelujemo ročno, vas prosimo, da nam dovolite vsaj 5 delovnih dni za odgovor.

Piškotki

Za uporabo določenih funkcij spletnega mesta se uporabljajo piškotki.
Piškotki so majhni koščki besedila, ki jih spletne strani lahko shranujejo v vašem brskalniku. Več o njih si lahko preberete tukaj.

Nujni piškotki:
Ti piškotki so nujni za pravilno in varno delovanje spletnega mesta

Ime piškotka Opis
sessionid Naključno generirana številka za identifikacijo seje. Uporabjen za prijavo in nastavitve vmesnika.
csrftoken Zaščita pred CSRF napadi. Naključno generiran po vsakem poslanem obrazcu.

Neobvezni piškotki:
Ti piškotki niso nujni in se uporabljajo za zbiranje analitike na našem strežniku. Več o analitiki, ki jo pobiramo lahko spreberate spodaj.
Namestijo se le v brskalnike, ki imajo izklopljeno nastavitev "Brez sledenja" (Do Not Track - DNT).

Ime piškotka Opis
_pk_id.1.dc78 Identifikacija obiskovalca, za natančnejše štetje ogledov.
_pk_ses.1.dc87 Za sledenje trajanju seje na strani. Poteče ko 30 min niste na spletnem mestu.
Analitika in sledenje

Za zbiranje analitičnih podatkov na Portalu TOTIFOTO uporabljamo odprtokoden sistem Matomo, ki je gostavan na našem strežniku.
Sledenje poteka le znotraj naše strani in ne uporablja zlonamernih tehnik kot je npr. t.i. "browser fingerprinting".

Pri sledenju strogo upoštevamo nastavitev "Brez sledenja" (Do Not Track - DNT).
Če ne želite, da vam po strani sledimo, si v nastavitvah vašega brskalnika to možnost vključite: Firefox, Chrome, IE 11, Safari.

O obiskih/obiskovalcih se popisujejo naslednji podatki:

Podatek Namen
Uporabniško ime - za prijavljene uporabnike Za natančnejše podatke, ki jih potrebujemo v primerih zlorabe
Brskalnik in operacijski sistem Če dobimo dovolj obiskovalcev z nepodprtimi brskalniki (npr. IE 6), bomo morda dodali podporo tudi za te.
Zaslon in naprava - resolucija, tip naprave, zaslon na dotik?... Če dobimo dovolj obiskovalcev z nepodprtimi napravami (npr. televizorji in vertikalne 10" tablice), bomo morda dodali podporo tudi za te.
Država - iz IP naslova, anonimiziranega na prva 2 okteta Če dobimo veliko število mednarodnih gostov, se bomo morda odločili za internacionalzacijo strani
Čas in dolžina obiska Da administratorji in moderatorji vedo kdaj pričakovati največ aktivnosti
Čas nalaganja strani Če opazimo, da se stran nekaterim obiskovalcem nalaga prepočasi, lahko poskusimo to izboljšati.

Ta dokument je bil nazadnje posodobljen 24. 5. 2018