Blues, Rock & Motorcycles

V letu 2017 novonastali festival MotörCity je tudi letos zaključil serijo poletnih glasbenih festivalov na Sotočju. Organizatorji že z imenom festivala vabijo na prireditev bajkerje - motoriste kot ciljno skupino. Seveda pa tudi ljubitelji bluesa, rocka in vsega vmes ne bi smeli izostati.

Nagradno žrebanje vstopnic bo kot kaže rdeča nit MotörCityja, nagrada pa je bil tudi v letošnji drugi izdaji motocikel, tokrat Harley Davidson.   

 

Od dveh dni blues-rock užitkov sem uspel zabeležiti le petek, sobotno dogajanje sem moral izpustiti. Se je pa sobota tako kot lani zaključila z akustičnim nastopom na plaži Sotočja, tokrat s skupino Hamo & Tribute to Love.

Nizozemsko blues % soul skupino Sven Hammond je ustanovil Sven Figee, ljubitelj in specialist na Hammondovih orglah. Lani so kariero kronali s petim albumom, ki so ga promovirali na letošnjih nastopih. Ko je g. Figee po nekaj komadih predstavil njihovega novega pevca, je povedal, da so si omislili pevca, ker je na njihove koncerte prihajalo toliko ljudi »kot jih je zdaj tu« (s tem je mislil redke osebke, ki so spremljali koncert). No, nastopili so prvi, pa dan je še bil. Nadaljevanje s pevcem je bilo še boljše, in imeli so prav – gledalcev je bilo ob koncu več. Profesionalno, zanimivo in dobro. Sedi pet, Sven Hammond!

 

 

Zasedba Stari pes je desetletne poganjke kronala leta 2011 z izborom imena benda in stilom, ki je iz predhodnega preigravanja postal »pasji«, zakoreninjen iz bluesa, funka in velike mere improvizacije. Leta 2015 so se v enem dnevu, spontano, verjetno kar na nekih vajah, sneli z verige in izdali svoj prvi album »Off the leash«. Svoj impro stil imenujejo kar woof&roll.

 

 

The New Roses, rockerji iz Wiesbadna v Nemčiji, so od nastanka leta 2012 redno nastopali po Evropi, velikokrat kot predskupina znanih imen. Do zdaj so izdali 3 albume, zadnjega, iz leta 2017, so naslovili »One more for the road«.

 

 

Na prehodu dneva v večer je sledila 3-članska britanska blues in rock zasedba The Brew. Okoli njihovega uspeha se suče veliko spoštljivih oznak, ki so jim jih pripisovali – od »flawless« (brezhibnega) in prvinskega rocka do »mosta med šestdesetimi in sedemdesetimi«.

 

 

Kot zvezda večera je nastopil Popa Chubby, manj znan pod originalnim imenom Ted Horowitz. Ameriški blues rock kitarist je začel z igranjem bobnov in se nad kitaro navdušil ob glasbi Rolling Stonesov. Mnogi ga primerjajo z legendo Jimijem Hendrixom. Precejšnja kilaža možakarja drži posedenega, a za uživanje v dobrem blues-rocku poskakovanje po odru ni potreben pogoj.

 

Ne glede na to, da reportaža zajema le nastope enega od dveh dni festivala, sem prepričan, da je bila sobota prav tako na visoki kakovostni ravni in da so obiskovalci uživali. Hamo & Tribute to Love in Stray Train sta nastopila že lani in njihova glasba je odlična. Organizatorjem želim še veliko uspešnih izvedb MotörCitya.

Število narejenih fotografij v enem od dveh dni festivala: ca. 1500+

Število fotografij po brisanju: 303

Vse fotografije navedenega dne festivala so lahko ogledate na mojem fb profilu v albumu MotörCity 2018 (Ctrl+klik)