Uporaba testne verzije portala

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 9. maj 2017. 19:43

He he, sprejeto na znanje in je že urejeno Alan. Sedaj pa hitro daj kak oglas da ne bo prazno. :) 

LP Zlodej


 Nazadnje uredil:  Zlodej   9. maj 2017. 19:49, urejeno 1-krat

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Alan, 9. maj 2017. 21:33

Urejeno :).

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 11. maj 2017. 19:48

Okvirji da ali ne, podpisi/vodni žigi da ali ne. Moram priznati, da so mi okvirji všeč in ne objavljam samo okvirje ampak okvirje s fotografijo. Verjetno je za prikaz na začetni strani galerije beli okvirji, ki fotografijo "zmanjšajo" glede na ostale. Morda bi bilo bolje, da dodam tanek črn rob? Podpisi/vodni žig mi je enkrat prinesel letno naročnino na NG Slovenija, ker je nekdo vzel mojo fotografijo in jo uporabil za svojo predstavitel in jo objavil na ROKUSU kot svoje delo ni pa zbrisal vodnega žiga.


 Nazadnje uredil:  Aleš   11. maj 2017. 19:50, urejeno 1-krat

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 1. junij 2017. 18:23

Aleš, ja objavljaš okvir s fotografijo. Razumem da ti je všeč, o okusih pač ne moremo debatirati ker so različni. Drug pomislek je ali okvirji prinesejo kaj k fotografiji. Po moje ne. pa to ni težava. če pogledaš našo galerijo so vse fotografije poravnane, pokončne in vodoravne fotografije naredijo nek vzorec fotografij. Potem je zraven fotografija z belim okvirjem ali črnim saj je vseeno. In vse kar vidiš na prvi pogled je da so nekatere fotografije manjše od drugih. galerija portala je zato videti popolnoma neprofesionalna, po domače popolnoma brez veze zgleda. malo si oglej. Potem imaš drugo težavo ko pogledaš fotografijo samo. In imaš sivo ozadje in potem bel rob in šele potem fotografijo. Hoteli smo nov videz in moderno obliko portala. Sedaj ga sami delamo grdega in amaterskega. Enako je z vodnim tiskom na fotografijah. če ga daš na rob ti pač fotograifjo nekdo obreže, če ga daš v sredino raje ne vidim fotografije. Ti pa tudi znam izbrisati vodni tisk samo malo več dela je. Potem je kombinacija...če že imaš okvir, zakaj ne daš imena fotke in avtorj na bel rob? Bi bilo bolj logično. Zaščita fotograifje pa vodni tisk tako ni razen če je pretiran. In če pogledaš malo boljše fotografske portale je opozorilo, da fotografije z motečim vodnim tiskom ki je preveč blizu sredine fotografije ali na pomembnem delu ne bodo objavljene. osebno se ne bojim da bodo kradli fotografije mogoče so pač moje tako zanič. :) Se je pa treba odločiti ali hočemo imeti portal kjer bo užitek pogledati fotografije ali portal kjer se bomo sekirali ali je kdo kaj snel in si dal na telefon. če ne druga bi nam morala biti skupna estetika portala tudi pomembna. :) Ampak OK vse je stvar dogovora in če je komu všeč da so ene fotke v galeriji videti manjše od drugih je to pač tako. lahko pa damo na glasovanje. mapak osebno svetujem da se naredi tako da bo dobro zgledalo. beli in črni robovi pa vsaj po mojem menenju ne doprinesejo popolnoma nič fotografiji. 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  wedi, 2. junij 2017. 10:03

Menim, da je oglas za akt fotografijo slabo izdelan: velika črna ploskev z malo sličico in črke direktno izhajajo iz črne površine.

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 2. junij 2017. 18:43

Edi to nima veze z delovanjem portala, pač sem naredil takšno reklamo kakršno sem. lahko pa ocenjuješ fotografije, lahko se prijaviš na delavnico,... ;) 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  wedi, 3. junij 2017. 14:57

Bravo! Z dobro voljo v Beta verziji se da vse popraviti. Bom pa ostal kar doma in, če bo lepo vreme, si pripravim delavnico za obiranje ribeza.

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 4. junij 2017. 12:40

Kot rečeno, oblika oglasov, objave in podobno niso za tole rubriko. Tu se prijavlja dejanske napake kjer je potrebno posredovanje programerja ali je potrebno kaj res spremeniti. ;) 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 4. junij 2017. 18:55

Seveda so različna mnenja, okvirji da, okvirji ne, podpisi da podpisi ne. Vem, da lahko odstraniš moje podpise, ki jih poskušam narediti manj moteče, vendar se lahko tudi dokaže, da je bil odstanjen. Kakorkoli, meni so všeč, če pa se bomo odločili, da jih ne želimo imeti, se bom pač prilagodil. 

Ali je zadeva že toliko zrela, da jo objavimo na FB v skupini TOTIFOTO?

 


 Nazadnje uredil:  Aleš   4. junij 2017. 19:00, urejeno 1-krat

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 8. junij 2017. 18:37

Ene par zadev je bolje da je prej še rešenih...razen če bo prej stari portal kapnil pa se ne bo pobral več. :) 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  wedi, 26. junij 2017. 13:21

Ali se fotografije kar samodejno brišejo? 

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 26. junij 2017. 21:59

Ne. kaj ti je kakšna izginila? 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 5. julij 2017. 20:07

Morda bi bilo dobro v forumu odpreti "poglavje", društvo, kjer bi pisali o vsem kar se tiče društva. Bom kar tukaj izkoristil. S piknikom imamo tri nove člane:

Iztok POHOREC, vzdevek: POHORC, številka člana 10157

Kristiian ČORBA, vzdevek chris abvoc, številka člana 10158

Marko MADZARAC, vzdeve ISIT, številka člana 10159

 

V spominu imam, da so plačali članarino. Med plačane članarine je potrebno šteti tudi za našage predsednika.

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 5. julij 2017. 22:05

Ojla Aleš. Glede na to da si administrator in tudi sicer lahko komot dodajaš nove teme v forum pa tudi novečlane ampak verjetno ne veš kje. Bo tečaj...:) Bom poskusil tele dodati da jih bo prav kazalo. :) 

Člane greš samo v admin, člani in dodaš novega člana, označiš d aje aktive če je plačal članarino in izbereš nick ki ga ima na portalu. Če še ni prijavljen pustiš prazno in ko se prijavi popraviš vnos in dodaš nick iz spiska. 

 

 

LP Zlodej


 Nazadnje uredil:  Zlodej   5. julij 2017. 22:13, urejeno 1-krat

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 7. julij 2017. 18:57

Ja, čakam malo izobraževanja, da kaj ne zaserjem.

Super, da imamo fotografijo meseca. Morda bi lahko bila malo večja. me pa zanima kako je z glasovanjem ali se avtomatsko nastavi tista z največ .......?