Uporaba testne verzije portala

Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 15. marec 2017. 17:58

Evo dečki, za sedaj so sicer dodani tagi, če seše kdo kakega spomni ali je kakšen preveč ali je kakšnega za preimenovati predloge kar tukaj. Drigače pa je nkje napaka in ne pobere tagov pri nalaganju. Tisto kar ej sem jaz kasneje dodal v nastavitvah. Tak da se za sedja ni treba s tegi ukvarjati. iskanja še tudi ni....

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 15. marec 2017. 22:23

Sem šele zdaj probal. Za začetek pohvala.

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 16. marec 2017. 11:18

No, fino da se s ohvalo začne. :)

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 19. marec 2017. 11:41

Kar se tiče taganja je dobro premisliti in tagati z več kot eno besedo. Prednost tega se pokaže pri filtriranju. kasneje bo iskanje možno tudi na osnovni strani galerije in to seveda po tagih. Kdor ne bo pridno in smisleno tagal bo imel manj vidne fotografije...oziroma jih ne bo pri določenem iskanju. 

 

Komentiranje....možne so cele debate in ker se dogaja samo pri fotografiji sami ni svinjarije. Tako da kar hrabro s komentarji in debato okrog dotičnih fotografij. ;) 

 

 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 31. marec 2017. 19:56

Čujte pubeci, dajte vsaj za test lepo pridno ocenjevati fotografije. Tam kjer vidiš fotografijo celo je desno zgoraj vrsta zvezdic. Desno je pet levo je ena. Se pravi daš za petko tako da desno zvezdico klikneš in se pobarvajo vse v rumeno....pa kakšen komentar lahko tudi daste da se bo videlo če vse dela tako kat treba. Bo treba malo bolj pridno tole uporabljati. ;) 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 2. april 2017. 15:03

No, novost. Ocene so narejene na novo. Talajte malo ocene da vidimo če prav izračunava zadeve. ;) 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 2. april 2017. 18:43

Sem že nekaj ocen potalal, pa še se bom trudil.

 


 Nazadnje uredil:  Aleš   2. april 2017. 18:48, urejeno 1-krat

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 2. april 2017. 18:51

Sem poskusil dodajati tage (upam, da sem te zadnjič prav razumel) na že naložene fotografije, pa ne znam. Ali z mojo ravnijo dostopa to ne gre, ali pa ne znam. To bi bilo fino urediti. 

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Aleš, 2. april 2017. 19:07

Še nekaj pedlogov/pripomb glede galerije:

Ali je mogoče urediti, da avtor ne more oceniti svoje fotografije? 

Ali je mogoče urediti, da ko kliknem na oceno, da jo portal upošteva, šele ko to potrdim? Lahko se zmotim, premislim..... in bi oceno spremenil, ko pa jo enkrat potrdim, je ne morem več spreminjati.

Pri ogledu fotografije bi pri oceni bi bilo dobro, da se izpiše tudi kolikoocen je bilo.

Pohvalno, da se na prvi strani vidi najbolje ocenjena fotografija, razmišljam pa ali bi to bilo npr. najbolje ocenjena v zadnjih sedmeh dneh. Ni nujno da je ravno sedmih dneh, je lahko tudi drugo obdobje. 

Pri fotografiji imamo datum nastanka. Če želimo delat fotografijo meseca, bi bil potreben tudi datum nalaganja na portal.


 Nazadnje uredil:  Aleš   2. april 2017. 19:09, urejeno 1-krat

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 5. april 2017. 15:51

Ko daš oceno ni več trte mrte, dodatno kikanje bo prej odgnalo ocenjevalce kot pa to da ne morejo popraviti. To da avtor ne mroe ocenjevati svoje fotke se strinjam. Bo Miha povedal če bo to kdaj šlo. :) Datum nalaganja je v bazi in ni potrebe da se vidi, ali želiš da se to vidi. za izračun fotke meseca to ni pomembno. najboljše ocenjena....Bo Miha povedal...

Aja, urejanje in dodajanje tagov...bo enkrat baje. Mogoče. :) 

:) 

LP Zlodej


 Nazadnje uredil:  Zlodej   5. april 2017. 15:53, urejeno 1-krat

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 6. april 2017. 11:22

Dečki ocene dajte malo različne dajati ne samo petke da vidimo kako izračunava zadeve. Nima sedaj veze koliko fotka zasluži. To se ne bomo sekirali še sedaj. :)

LP Zlodej

Moje opažanje  

  wedi, 8. maj 2017. 15:12

Razvrščanje Staro--Novo ni pravilno. Na koncu naslova se pokaže simbol paragrafa (obrnjen P) - ni potrebno. Stare rešene "klepete" pobrisati takoj ko se reši težava, sicer zgleda nekako neresno.

V galeriji bi naj bila možnost izklopa exif podatkov in s tem možnost prikaza večje fotke.

Kje pa je možnost dodajanja tagov? Lahko sem samo označil obstoječe tage.

Čas expozicije na moji fotki ribe je bil 1/25. Zakaj piše 10/250?

Da se da fotografijo oceniti brez komentarja po moje ni najbolše, saj vedno obstoja neko mnenje o opazovani fotki. Če je možno izvesti predlagam, da se možnost ocenjevanja fotografije veže na minimalno število znakov v komentarju (npr. 12 znakov). Tako bi odpadli enobesedni komentarji, ki pravzaparav nič ne povedo (Dobra, Lepo, Všeč, neki smeško...).

Če kliknem na tag "Narava" mi pokaže več fotk. Po izbiri neke fotke s tagom Narava mi naj ponudi možnost listanja naprej ali nazaj. Ta izbira s tagom bi naj bila kot neka oblika virtualno ustvarjenega albuma. Seveda pa tu obstoja možnost različni albumov; album s tagom narave avtorja prve fotke, album s tagom narave vseh fotk v galeriji.

Pojdi s kurzorjem na naslov tvojega odgovora in se ti pokaže obrnjen P.

V forumu kjer si zapisal odgovor meni je le-ta zadnji čisto spodaj, a ima svež datum.

Imaš prav o dolgočasnosti komentiranja če so komentari sestavljeni samo z eno besedo; mene sploh ne mikajo, da bi jih pogledal.

Ob nalaganju fotografije je odprta možnost opisa fotografije, a se te opis kasneje nikjer ne vidi. V enem od tagov je uporabljen "mekani Ć".


 Nazadnje uredil:  wedi   14. maj 2017. 13:43, urejeno 7-krat
Razlog: Dodajam opažanja.

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 9. maj 2017. 09:48

Razvrščanje staro novo....tu te ne razumem kaj ni pravilno, po vseh poskusih sem dobil vedno najbolj nove fotografije najprej, galerija ali forum, kje je sploh ta izbira staro/novo, malo bolje razloži kaj misliš.

Na koncu naslova...fotografije, tme v forumu? Nikjer kamor kli pogledam ne vidim tega simbola. Razloži...

Izklop exif...glede na velikosti monitorjev se mi ne zdi potrebn, lahko se razmisli o celostranskem prikazu fotografije...bomo videli

Tagov ne mroeš dodajati če nisi administrator. tagi se določajo smiselno in ne vse prek. Lahko predlagaš smiselni nov tag pričemer je potrebno imeti v mislih da mora biti čim manj različnih tagov, ki zajamejo čim večji del opisa saj se po tem kasneje išče ali filtrira fotografije...

Čas ekspozicije...nimam pojma, bo Miha pogledal, verjetno kakšna finta pri zapisih in prevajanju exif,...

Prisilno komentiranje fotgrafij je takole 10 let zastarel koncept. Ljudem se več ne da in raje ne bodo sodelovali kot se "matrali" z nečim česar ne maraj. Kaj je tvoj cilj za portal? Množičnost, objave ali trije sodelujoči z enim komentarjem na mesec? Verjemi, vse to je že premišljeno...

Ko pritisneš kateri koli tag ti pokaže fotografije s tem tagom. vse, ki imajo ta tag. Če je fotografij več kot jih gre na en zaslon se premikaš navzdol ali navzgor in vidiš vse...torej ne vem kakšno listanje dejansko pogrešaš...to kar želiš da ti filtrira po več pojmi...avtor, tag in še kaj bo ko bo končano iskanje v galeriji kot si opazil še ni izdelano iskanje (na vrhu nad fotografijami)  Ostalo kar omenjaš okrog tega dejansko deluje točno tako kot želiš in tako kot je treba. :)

Da bi brisali objave v forumu ko se zadeve rešijo bi bilo brez veze, brez pomena in neresno. Naj se le vidi, da se nekaj dela, da se zadeve rešujejo. Drugače bo vsak nabijal okrog istih zadev o katerih smo že odločili da bodo takšne kot so in se debata ne bi nikoli končala. ;)

 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Zlodej, 9. maj 2017. 16:35

Fantje in dekleta. Če pogledate galerijo malo natančneje boste kaj hitro ugotovili, da so fotografije lepo zložene in enako velike. Nekatere pa ne in potem je zadeva videti blago rečeno brez veze in še nagraužno. razlog so beli in drugačni robovi okrog fotografij. Ali jih resnično potrebujete? resno? In watermarke tudi?  Dajmo lepo objavljati fotografije ne pa okvirjev. ;) 

Hvala za razumevanje...

 

 

LP Zlodej

Re: Uporaba testne verzije portala  

  Alan, 9. maj 2017. 18:58

Portal je ok, ampak nujno manjka rubrika mali oglasi. Saj ne, da sem kaj prodal preko Totifoto, a vseeno. Zaradi boljšega občutka :).