Ocenjevanje fotografij

Ocenjevanje fotografij  

  Zlodej, 29. julij 2017. 12:11

Dragi uporabniki portala. 

Na podlagi ene ali nobene ocene je težko izbrati fotograifjo meseca. zato bi bilo priporočljivo, da se družno spravimo ocenjevati fotografije, saj ni toliko dela s tem. ;) 

 

LP Zlodej

Re: Ocenjevanje fotografij  

  Aleš, 27. marec 2018. 23:23

Bom kar tu vprašal po kakšnem ključu strran neredi izbor? Ali so to ocene, število ocen ali število ogledov? Vprašujem, ker fotografija, ki je po oceni in številu ocen med najboljšimi v izboru pa je ni, čeprav je bila naložene v marcu.

 

LP

Aleš

Re: Ocenjevanje fotografij  

  Zlodej, 30. marec 2018. 19:46

Če se ne motim za sedaj samo povprečna ocena. Mislim da še ni dodano število ogledov ker je treba najti pravo mero enega in drugega če je oboje. daj povezavo do fotografije da Miha lahko pogleda kaj se dogaja. 

LP Zlodej

Re: Ocenjevanje fotografij  

  Aleš, 31. marec 2018. 21:30

Sicer gre za mojo fotografijo https://www.totifoto.net/foto/563

 

LP

Re: Ocenjevanje fotografij  

  Aleš, 1. april 2018. 12:02

V čakanju odgovora, sem zamudil rok za nastavitev fotografije meseca. Po moji  bi morali biti proiritetno kriteriji: povprečna ocena, število ocen in število ogledov. Sem pogledal za marec naložene fotografije in bi bil vrstni red takšen:

prva: V ritmu pleh muzike 5/5/23

druga: Beauty and the Beast 5/2/78

tretja: Tone Kregar: 5/2/35

 

LP

Re: Ocenjevanje fotografij  

  Zlodej, 5. april 2018. 20:37

Saj za nazaj tudi lahko določiš zmagovalca. ;)  Ja lej kar se tiče kriterija kakšen bi naj bil je treba to doreči in reči formulo. Toliko ogledov pomeni dodatno eno tako in tako oceno. Število ocen isto tako. Pri čemer ima neka fotka lahko več dobrih ocen druga pa število ogledov. kaj je sedaj bolj pomembno. Če boš izračunal pošten kriterij s katerim se bo večina strinjala se bo uporabil ko bo to mogoče oziroma ko bo imel naš admin čas. Sedaj je zaposlen. Boš pa ugotovil da je to silno zaguljena odločitev kako to definirati. Aja, pa drugič take stvari v rubriko za administratorje. ;) 

LP Zlodej


 Nazadnje uredil:  Zlodej   5. april 2018. 20:47, urejeno 1-krat

Re: Ocenjevanje fotografij  

  Aleš, 5. april 2018. 21:44

Sem hotel za nazaj naredit, pa nisem znal najti fotografije. Sem na starem portalu delal ožji izbor in sem večkrat v dilemi. Sem se pa držal v glavnem kriterija, ki sem ga prej opisal in je največkrat deloval. S kriteriji je vedno križ, je pa pomebno, da se uporabijo vedno enaki vatli nšele pri izenačenosti izbiraš po svoji presoji.

Oprosti, da sem v tej temi! Če bo še kaj, pa pri Adminih.

LP

Aleš

Re: Ocenjevanje fotografij  

  Zlodej, 10. april 2018. 20:31

Ja, lej, saj fino je da tuhtaš kako bi ker le tako pridemo tja kamor je treba. ;) 

LP Zlodej