Zacetek-kateri fotoaparat

Zacetek-kateri fotoaparat  

  Suzana, 9. februar 2022. 17:30

Želela bi se zaceti ljubiteljsko, za svojo dušo, ukvarjati s fotografijo. Pred leti sem veliko fotografirala s kompaktnim fot.,sicer sem pa čisti začetnik. Rada bi se tudi udeležila kakega foto tecaja in tečaja obdelave fotografij.

Imam namen kupit sony alfa 58 za začetek. A bi bilo to v redu? Hvaležna za vsako mnenje... lp suzana


 Nazadnje uredil:  Suzana   9. februar 2022. 17:45, urejeno 1-krat

Re: Zacetek-kateri fotoaparat  

  Aleš, 11. februar 2022. 19:36

Dobrodošla Suzana

S vprašanjem "kateri fotoaparat kupiti" se vsakdo srečuje najmanj enkrat. Kot sem prebral, si že nagledala Sony A58. Sam sem imel A77. Za začetek je to dober lahko rečem tudi odličen fotoaparat. Gre za Sony-jevo SLT tehnologijo, ki je nekje vmes med DSLR in danes vedno bolj množičnimi brezzrcalci. Fotoaparat omogoča menjavo objektivov, ki so zelo pomeben del opreme. To je bistvena razlika od kompaktov, ki imajo en objektiv, ki se ga ne da zamenjati. Objektivi za ta fotoaparat imajo nastavek A. To je pomebno, da poznaš zaradi nakupa dodatnih objektivov. Žaj je Sony opustil proizvodnjo takšnih objektivov, kar pa lahko pomeni tudi, da je možno dokupiti dobre rabljene objektive za nizko ceno. Danes so se zelo prijeli brezzrcalni aparati in mislim, da tukaj ne bo več koraka nazaj, razen za kakšne ljubitelje. Verjajem, da boš prej ali slej, se tudi ti odločila za brezzrcalca. Pri Sony-ju so pri teh aparatih zamenjali nastavek za objektive, ki ima oznako E in jih ne moreš uporabiti na A58. Obratno je mogoče z uporabo adapterjev. Enako je tudi pri Canonu in Nikonu. Vse pa je odvisno od vsote, ki si jo pripravljena vložiti v opremo.

Da nisem predolg: Fotoaparat je odličen za začetnika s pomislekom, da gre za tehnologijo, ki so jo že opustili. 

Kaj pa bi rada fotografirala? Dobiš s fotoapratom tudi kakšen objektiv ali samo body? Ali kupec ponuja kakšen dodaten objektv?

Za tečaje pa nas spremljaj. Trenutno nas je Covid precej omejil pri tej dejavnosti.

Lep pozdrav

Aleš

 


 Nazadnje uredil:  Aleš   11. februar 2022. 19:38, urejeno 1-krat

Re: Zacetek-kateri fotoaparat  

  anjica, 28. marec 2024. 15:03

Jaz sem začela slikati z Nikonom d3400. Super fotoaparat za začetnico. Trenutno pa že nekaj časa lastnica sonya aplha 7. 

Re: Zacetek-kateri fotoaparat  

  KjKpT67, 5. april 2024. 13:45

Delovna oprema